Judith

Positivity is key

8 mei 2017. Ik kreeg een berichtje van Judith. Ze had slecht nieuws. Borstkanker. Ze moest heel snel geholpen worden. Een paar dagen later kreeg ik weer een bericht met een verzoek. Of ik haar wilde fotograferen voordat ze de behandeling inging. Ze wilde dit moment vastleggen voor een moment in de toekomst, wat de toekomst ook zou brengen, want op dat tijdstip was het nog niet duidelijk of een behandeling nog zin had. Tevens zag ze de shoot en het resultaat als een onderdeel van het verwerkingsproces.

Vijf dagen later stond ik haar tuin en woonkamer foto’s te maken. Allebei strak van de adrenaline. Een emotionele achtbaan voor haar. We hadden afgesproken dat ik haar zou blijven fotograferen, wat er ook zou gebeuren. En nu? 

Het behandel en gezinsproces verliep zeer voorspoedig. Tot de dag van vandaag is ze schoon. Judith is voor mij een voorbeeld hoe je met positieve houding met je hele ziel en wezen, richting kan geven aan je leven. Binnenkort heb ik weer een shoot bij haar. Hieronder een kleine impressie van mei 2017 tot nu.