New York, September 2019

Zolang ik mijn vrouw ken, was de wens van haar om een keer naar New York te gaan. Voordat ze me leerde kennen had ze veel van de wereld gezien, maar deze stad stond nog op haar lijstje. Ik moet eerlijk toegeven, dat ik nooit zo enthousiast was om deze deze stad te bezoeken. Ik ben ook degene geweest die enigszins de boot altijd afhield. De prijs was een dingetje. Als je gaat dan moet je in mijn beleving daar minimaal een week rondlopen. Voor dat geld kan je ook 3 weken in Canada of in Azië rondreizen. Iets wat we ook vaak hebben gedaan.

Door de jaren heen werd fotografie steeds meer een onderdeel van mijn leven. Met dit gegeven groeide bij mij het besef dat New York wel een hele interessante stad is om te fotograferen. September 2019 was daar het moment. Zeven dagen vanuit een hotel in Brooklyn de stad verkent, ervaren en beleefd.

Er zijn een hoop foto’s gemaakt, waarbij de mens centraal stond. Hier een kleine selectie. En ja, we gaan nog een keer terug. Wanneer is uiteraard de vraag in dit Covid-19 tijdperk.