Vergeten herinneringen op een vlooienmarkt

Tijdens ons bezoek aan New York in 2019 werden ook vintage winkels en vlooienmarkten bezocht. Een passie van mijn wederhelft. Ik zelf vond het ook interessant al was het alleen maar om foto’s te kunnen maken. Iets wat mij opviel was dat er veel dozen met oude dia’s en foto’s stonden. Gewoon van wildvreemde mensen. Twintig dia’s voor 3 dollar. Twaalf foto’s 4 dollar, etc. Je mocht zelf een selectie maken van de foto’s of dia’s je wilde hebben.

Het zal vast ook in Nederland gebeuren, maar ik ben het nog niet tegengekomen. Nieuwsgierig dat ik was, heb ik zelf 20 dia’s gekocht. Na bijna 9 maanden weet ik eindelijk wat er op de dia’s staat. Het resultaat zie je hieronder. Geen meesterwerken, maar wel uitermate intrigerend.  

Wie was de maker, waar is de dia gemaakt en wie zijn de mensen op deze dia’s. Maar ook de vraag hoe deze dia’s uiteindelijk op een vlooienmarkt terecht zijn gekomen.

Waren er geen familieleden meer, die deze herinneringen in de familie wilden of konden houden. Of waren er sowieso geen mensen meer. Allemaal vragen, die voor mij altijd onbeantwoord blijven. Dat gegeven maakt het misschien ook wel weer charmant.

Ik vraag me af of ik het erg zou vinden als mijn geprinte foto’s uiteindelijk in een kringloopwinkel of vlooienmarkt terecht komen. Ik denkt het niet, hopend dat degene die mijn foto’s ziet en misschien koopt, dezelfde vragen heeft als ik.