The Granville St Blog

Wat hangt er aan mijn muur. Deel 1

Overzicht blog’s

november 24, 2020
Robert Fink

De snor (2016, Den Haag)

Samen met twee vrienden proberen we 1x per jaar een hele dag onderweg te zijn met een camera. We noemen dit de fotosessies. Gewoon foto’s maken, een foto expositie bezoeken en uiteraard lekker slap ouwehoeren over niets. Tijdens één van deze sessies in 2016 zouden we ook veteranendag bezoeken. Ik zag deze man al een tijdje rondlopen op zoek naar een goede plek om zo de stoet van oud veteranen te kunnen zien. Hij viel op door zijn zijn snor, pet en bril. Het is duidelijk dat hij opviel in de mensenmassa, met als gevolg dat hij nu als zwart wit foto in een mooi lijst aan mij muur in de gang hangt.

De rokende vrouw (2017, Amsterdam)

Deze foto heb ik genomen ook tijdens een fotosessie. Deze foto is gemaakt in Amsterdam. Na een hele dag door de stad te hebben gelopen, liepen we richting het centraal station om naar huis te gaan. Dicht bij het CS Amsterdam zag ik haar zitten. Haar zen moment met een sigaret. De sigarettenrook maakt in mijn beleving het verhaal. Juist omdat je haar niet ziet.

Heatwave (2019, Rome)

De foto heb ik gemaakt in de zomer van 2019 tijdens een citytrip in Rome. Het was warm. Erg warm. Temperaturen  tussen de 36 en 38 graden. Het motto van elke dag was dan ook, wees vrienden met de schaduw. Iets wat deze groep ook goed begreep. Locatie: circus Maximus 

Louis Mendes (2019, New York)

Louis Mendes is een fotograaf uit New York City die bekend staat om zijn kenmerkende perscamera, portretten en straatportretten.

Ik had al iets van hem gezien op YouTube. Toen ik in september 2019 in New York was, was ik de beste man allang weer vergeten. Op de laatste dag van onze trip zag ik een man zitten op een kistje, bezig zijn met zijn bijzondere camera. Ik nam een foto. Het moment dat de foto was gemaakt realiseerde ik me, dat ik de beste man kende. Ik had rapportages op YouTube gezien van hem. Hij is een lokale bekendheid.  Via deze link meer info over de beste man.

0 reacties